בתקופה האחרונה אנו שומעים על הקשיים והאתגרים הרבים איתם מתמודדים חקלאי ישראל. מצד אחד יש את כל נושא המים, העלויות הגבוהות, ההתמודדות עם מזגי אוויר קשים. מצד שני, יש גנבות. אנשים גונבים מהעצים, אנשים גונבים פירות שנפלו מהעצים. יש גם כאלה שפשוט משחיתים את התוצרת החקלאית. בקיצור, זה לא פיקניק להיות חקלאי. בנוסף לכל זה, כאשר החקלאי הישראלי מנסה למכור את התוצרת שלו, הוא בקושי מרוויח משום שיש מי שעושה ”סיבוב“ ועוד אחד ועוד אחד על הגב שלו. זו הסיבה שעוד ועוד ישראלים בוחרים לרכוש ירקות מהחקלאי באופן ישיר. מזה שמגדל. נוצר מצב של WIN WIN. גם החקלאי מרוויח את כל הסכום לכיס שלו וגם הצרכן נהנה ממחיר נוח ונגיש.
אילו עוד יתרונות קיימים ברכישת ירקות מהחקלאי
שאתם בוחרים לרכוש את הפירות והירקות שלכם ישירות מהחקלאי, לא רק שהוא מרוויח את הכסף שמגיע לו ואתם עוזרים לו להתפרנס בכבוד, אתם גם נהנים מסחורה טרייה יותר ומגוונת יותר. הרי כשאנחנו הולכים לירקן או לסופר או למכולת לקנות ירקות ופירות, אותה סחורה כבר עברה כמה גלגולים ולקח לה זמן להגיע למדף. לעומת זאת, שאתם קונים את הירקות והפירות שלכם ישירות מהחקלאי, אפילו אם בחרתם לבצע משלוחי ירקות עד הבית, הסחורה הרבה יותר טרייה והרבה יותר איכותית.
איפה מוצאים ירקות ופירות ישירות מהחקלאי?
ובכן, יש כמה דרכים לרכוש ירקות ופירות ישירות מהחקלאי. האפשרות הראשונה היא לבדוק עם אנשים שאתם מכירים. תשאלו שכנים, חברים, אנשים שאתם עובדים איתם ופשוט תשאלו איפה הם קונים את הירקות והפירות שהם רוכשים. דרך נוספת. היא פשוט לחפש בגוגל ”ירקות ופירות ישירות מהחקלאי“ ולחפש חנויות אינטרנטיות שמבצעות משלוחים לאזור המגורים שלכם.
חפשו חנות מקצועית, עם שירות מעולה, מחירים הוגנים, סחורה טריה ומגוונת. יש אפילו חנויות שמציעות מוצרים נוספים בנוסף לפירות והירקות כמו אגוזים, שקדים, פיצוחים, מוצרים אורגניים, מוצרי בריאות, מיצים טבעייים, טחינה, דבש, חלווה ועוד. בנוסף, יש היום לא מעט שכונות שמארגנות אחת לשבוע או אפילו פעמיים בשבוע שוק מקומי. אל השוק מגיעים חקלאים מכל רחבי הארץ ומוכרים את התוצרת שלהם.
ועוד כמה טיפים מעולים במתנה שקשורים בצריכת ירקות ופירות
- לפני שאתם מבצעים רכישה מחנות כזו או אחרת, חקלאי כזה או אחר, כדאי לעבור על המקרר ולראות מה יש ומה אין, כדי שלא תרכשו סתם סחורה שכבר יש לכם.
- זיהיתם סחורה שעוד שניה עובר זמנה? חשבו מה תוכלו להכין ממנה לפני שהיא נרקבת וכך תהנו מאוכל מזין בריא וכך תחסכו כסף.
- שלבו בקניה שלכם פירות וירקות שגדלים באופן ספציפי באותה עונה. זה כיף, זה מגוון ויש את הפירות והירקות האלה רק מעט מאוד חודשים בשנה. אפשר למנות בין אלו את הארטישוק החורפי והטעים ממנו אפשר להכין סלטים מעולים, מרקים עשירים ומנת אנטיפסטי. אפשר להוסיף את האספרגוס המושלם שיכול להשתלב בפסטות או אפילו סתם ככה עם שמן זית ופרמז‘ן, ממש כמו במסעדה איטלקית. ופרט לאלה בואו לא נשכח את הבמיה, המנגולד, התותים, האוכמניות, התפוזים – כל אלה פירות וירקות עונתיים ששווה לאמץ למקרר.
- השקיעו בסידור נכון – סידור נכון במקרר עוזר לשמור על הטריות של הסחורה לאורך זמן. למשל, אם תקחו את המלפפונים ותשימו בתוכם כמה כפיות ותעטפו במגבת, תוכלו לראות הם מחזיקים הרבה זמן מעמד. את הבצל שווה לאחסן מחוץ למקרר כי הוא נוטה לספוח אליו את כל הויטמינים והמינרלים של שאר הירקות.